White Attic

Apartment Renovation, Lisbon

Diogo Passarinho’s and Duarte Caldas’ first residential project is a white space for a young couple with two babies.

Located in Lisbon´s city center, this two story space is conceived as a sleeping area and a photo shoot studio for the fashion blogger MORE IS BETTER.

White wooden steps appear at end of an existing internal corridor, leading up to a new hermetic space.
Along the staircase he wanted a storage and display area for his favorite skateboards. On the new level she asked for a space where she would feel comfortable running her online fashion business.

The new ceiling exposes the existing wooden beam structure and three new skylights bring daylight and views to Lisbon´s airport landing strips. He being a flight attendant, these new openings play a huge backdrop scenario where he is able to control his working schedule.

The client specifically requested that all surfaces would be white. This created the unique opportunity for architects to insert a single splash of mint green color in between the bathroom tiles. The bathroom also works as corridor where on both extremities you can find each one’s closets.

Client: Ana Freitas
Adress: Av. Brasil, Lisbon
Start: 2014
Opening: 2014
Status: Completed
Team: Diogo Passarinho Pereira
Construction: Valdemar Cardoso
Photography: Jorge Matreno

white-attic-duarte-caldas-architect-dc.ad
white-attic-duarte-caldas-architect-dc.ad
white-attic-duarte-caldas-architect-dc.ad
white-attic-duarte-caldas-architect-dc.ad

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!